کک و مک: با قرار گرفتن در نور آفتاب تشکیل میشود. نورهای فرابنفش ملانوسیتها را فعال میکند و آنها نیز موجب میشوند ملانین زیادی تولید شود، که آن هم سبب تیرهتر و قابل مشاهده تر شدن کک و مک خواهد شد.
کک ومک معمولا روی صورت دیده میشود، البته می تواند در هر قسمتی از پوست که در معرض نور آفتاب قرار میگیرد، مثل بازوها و شانهها هم پدیدار شود. تجمع زیاد ملانین میتواند سبب تکثیر کک و مک شود و منطقهای از پوست مثل صورت را به طور کامل دربر گیرد. نوزادان به ندرت دچار کک میشوند و در افراد قبل از بلوغ جنسی بیشتر دیده می شود.
افرادی که دچار این معضل پوستی هستند، عموماً ملانین محافظت کننده در برابر نور کمی دارند، و بنابراین نسبت به تأثیرات نور فرابنفش حساس تر می باشند. توصیه می شود افرادی که پوستشان تمایل به کک ومک دارد از قرار گرفتن در زیر نور آفتاب بپرهیزند.
درمان کک و مک در طب اسلامی
طبق نظر استاد تبریزیان در طب اسلامی، برای درمان کک و مک روی پوست باید موارد زیر را مصرف کنند:
- صاف کننده خون: با مصرف این دارو به مدت طولانی، پوست صورت شفاف و سفید می شود. حداقل باید این دارو را به ودت یک ماه و نیم مصرف کرد.
- مالیدن روغن بنفشه پایه زیتونی به موها سبب شفافیت صورت می شود.
- داروی سودابر
>> توجه بفرمایید که مصرف داروهای طب اسلامی به دلیل طبیعی و گیاهی بودنشان نیازمند صبر و حوصله مصرف کنندگان است تا به نتیجه مطلوب دست یابند.
>> کک و مک اگر هم با کرم های شیمیایی و یا لیزر بهتر شده باشند در صورت قرار گرفتن در نور آفتاب و محافظت نکردن دوباره ظاهر خواهد شد، اما با افزایش سن در بعضی موارد کم رنگ میگردد.